U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Een afscheid: het kan niet bijzonder genoeg zijn

Tegenwoordig worden vernieuwende uitvaarten gepromoot. Alles is mogelijk, niets lijkt te gek. Het traditionele plakje cake lijkt wel not-done. Tijdschriften laten zien hoe rijkelijk de champagne mag vloeien en hoe bourgondisch de koffietafel mag zijn. Bijzonder vormgegeven kisten, speciaal rouwvervoer en bijzondere locaties. Mooi en speciaal. Omdat de overledene uniek is, dient ook het afscheid exceptioneel en uniek te zijn.

De medewerkers van De Groof uitvaartverzorging en crematorium ’t Laar zetten daar hun kanttekening bij. “Natuurlijk is het mooi dat een afscheid naar wens vormgegeven mag worden. En natuurlijk zijn de mogelijkheden voor de invulling van een afscheid onbeperkt. Dat is mooi en fijn dat het kan. Is dat de wens, dan zorgen wij dat dit mogelijk gemaakt wordt.”
“Maar als alles mogelijk is, dan is toch ook het vertrouwde kopje koffie met een lekker plakje cake mooi? Dan kunnen we toch ook genieten van een samenzijn met broodjes? Tradities maken een afscheid vertrouwd. Tradities zorgen voor een veilig gevoel. Je weet wat je kunt verwachten. Voorspelbaarheid klinkt in deze tijd vaak negatief, maar in een periode waarin je verlies ervaart, kan voorspelbaarheid veel troost bieden.”

Door de medewerkers van de Groof uitvaartverzorging en crematorium ’t Laar krijgen mensen echt de tijd en de vrijheid om het afscheid zelf vorm te geven. Traditioneel, vernieuwend of iets daar tussenin. Een auladienst en daarna een koffietafel of bijvoorbeeld een borrel zonder dienst maar met tussentijds een praatje of een lied. Mogelijkheden en locaties zijn onbeperkt en divers. Net zoals de wensen van de nabestaanden. Uiteindelijk geldt er maar één ding: Een afscheid wat echt bij je past.

Heeft u vragen of wilt u uw uitvaartwensen vastleggen? Neem dan contact of vraag een gratis uitvaartwensen boekje aan.

Herinneringsbijeenkomsten

Thema avond rouwverwerking

Herinneringsbijeenkomsten

Thema avond rouwverwerking