U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Resomeren

In de uitvaartbranche doen zich allerlei ontwikkelingen voor, met name met inzet voor het milieu.
Mogelijk heeft u al eens gehoord over het nieuwe alternatief voor cremeren; resomeren. Dit proces wordt op korte termijn in de Nederlandse wetgeving opgenomen.

Als onderneming willen wij een verduurzamingsslag maken. Mensen kunnen in plaats van cremeren of begraven ook kiezen voor resomeren.

Resomeren is de natuurlijke benadering van crematie. Resomeren is het nieuwe groene alternatief voor cremeren en begraven. Bij resomeren wordt er water gebruikt in plaats van gas om het lichaam tot as te brengen. Deze manier geeft mensen de keuze om een ‘zachter’, meer milieuvriendelijk alternatief te kiezen.

Families in Noord-Amerika, Australië en Engeland kunnen inmiddels al kiezen voor dit natuurlijk proces.

Hoe werkt resomeren
Resomeren, ofwel alkalische hydrolyse, is een proces waarbij het lichaam van een overledene wordt ontbonden in een stalen drukvat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een stof met een hoge Ph-waarde, opgelost in heet water. Het lichaam wordt voor aanvang van de resomatie respectvol in de resomator geplaatst.

Wanneer het resomatieproces afgerond is, kunnen de botten van de overledene tot as worden gebracht. Het overgebleven water wordt behandeld, beoordeeld en kan terug in het watersysteem.

Resomeren in Beek en donk bij De Groof Uitvartverzorging

Wat zijn de voordelen
Met een groeiende bevolking worden mensen zich steeds meer bewust van hun omgeving en zoeken meer en meer naar een groener alternatief, in leven en dood. Zonder schadelijke uitstoot en met voordelen voor het milieu, is resomeren een natuurlijk alternatief voor begraven of cremeren.

Toekomst
Wij verwachten dat resomeren in de toekomst steeds meer plaats gaat vinden en langzaamaan het cremeren gaat vervangen.