Duurzame uitvaart

Uitvaart in Helmond

 

Voorbespreking in Helmond

“Ik vind het te moeilijk om nu al over mijn uitvaart te spreken”. “Hoe moet het straks als een van mijn ouders komt te overlijden, zij willen er niet over praten”.
Herkent u zich in deze uitspraken? Vaak wordt gezegd dat alles mogelijk is, maar wat wordt daarmee dan bedoeld? Het kan u een rustig gevoel geven om te weten welke keuzes het beste bij u passen. En niet onbelangrijk: wat dat allemaal gaat kosten.
U kunt bij ons geheel vrijblijvend het boekje ‘mijn uitvaartwensen’ opvragen, waarin u veel informatie kunt vinden en al uw wensen kunt invullen. Dit kan ook als u in goede gezondheid verkeerd. Wilt u weten wat de kosten zijn van uw wensen, dan kunt u hiervoor geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze uitvaartverzorgers. Zij zal u tijdens dit persoonlijk gesprek helpen en uitgebreid informeren. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband, of samen met degene(n) die de uitvaart te zijner tijd voor u gaat regelen.

Uitvaart regelen in Helmond

Wanneer u bij een overlijden aanwezig bent, zal dit waarschijnlijk een van de ingrijpendste momenten zijn in uw leven. Het is op zo’n moment belangrijk om samen te zijn met mensen waar u zich veilig bij voelt, die u vertrouwt en die zich betrokken voelen. Als u alleen bent, neemt u dan eerst even de tijd om hen in te lichten zodat ze naar u toe kunnen komen, voordat u verdere stappen gaat nemen.

Schouwarts:

De eerste stap welke moet worden genomen, is de arts bellen om te komen schouwen, dit wil zeggen de dood constateren. Wanneer iemand thuis komt te overlijden, belt u overdag de huisarts en in de avonduren en weekend in het weekeinde de huisartsenpost. De arts vult bij het schouwen de nodige documenten in. Het ene document wordt gebruikt voor de landelijke statistieken en het andere heeft de uitvaartverzorger nodig om de aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente Helmond. Ook het verlof om te begraven of te cremeren kan met dit document worden uitgegeven. Het is handig om voor de arts alvast een identiteitsbewijs klaar te leggen van de overledene. Nadat de arts heeft geschouwd, kunt u de uitvaartondernemer bellen.

De Groof Uitvaartverzorging is ook actief in Helmond

U bent altijd vrij in de keuze voor welke uitvaartondernemer u gaat kiezen, ook wanneer u een uitvaartverzekering hebt. Wanneer u verzekerd bent, kunt u voor verdere uitleg hierover kijken onder het kopje: uitvaartverzekering.
Opbaren:

De eerste vraag welke u zal worden gesteld is waar of u wilt dat de overledene zal worden opgebaard. Dit kan zowel thuis als in ons uitvaartcentrum. U mag kiezen of u de overledene al snel wilt laten ophalen, of liever een paar uur daarmee wilt wachten. Er is geen haast, neem rustig de tijd en luister naar uw gevoel. Bij opbaren thuis kan ook ’s nachts de verzorging al worden gedaan, als u wilt mag u daarbij helpen. Denk alvast na over de kleding welke de overledene gaat dragen tijdens het opbaren en leg deze zo mogelijk alvast klaar. Voor verdere informatie kunt u kijken onder het kopje: opbaarmogelijkheden.

Afscheid nemen van een dierbare kan maar één keer. Een goed afscheid is essentieel om het verdriet te kunnen verwerken. Wij spelen tussen het moment van overlijden en de uitvaart een grote rol in het rouw- en afscheidsproces. Daarom gaan wij met zorg, aandacht en respect met dit proces om. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vriendelijk en gastvrij zijn.
Onze uitvaartverzorgers stellen samen met ons hele team alles in het werk om de juiste begeleiding te geven aan u als nabestaande, op maat gesneden, waarbij de leefomstandigheden en wensen van de overledene en u centraal staan. Wij bieden de mogelijkheid van een traditionele uitvaart tot een eigentijdse, persoonlijke uitvaart.

De Groof uitvaartverzorging en crematorium ‘t Laar zijn kleinschalig. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen en vrij voelen om zichzelf te zijn. Wij geven onze gasten graag het gevoel dat ze de tijd en de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Luisteren, aansluiten en oprechte interesse vinden wij onmisbaar in de contacten met de nabestaanden.

De medewerkers van De Groof uitvaartverzorging en crematorium ‘t Laar hebben oog voor alle nabestaanden. Vanuit die visie is er ook aandacht voor de kinderen en, als dat gewenst is, bieden wij hierin de ouders ondersteuning.
De diensten van De Groof uitvaartverzorging en crematorium ‘t Laar zijn laagdrempelig en daarmee toegankelijk voor iedereen.

Download ons wensenboekje of maak een afspraak om uw wensen vast laten leggen

wensenboekje downloadencontact